I förmiddag har vi varit på öppna förskolansom är utomhus. Perfekt "mellis" till både storaochsmå. Och när mammorna fikar på godsakerna ska ju inte de små stå utan
För några dagar sen hade jag överbliven pressad potatis i kylen. Jag brukar alltid ha frysen fylld med grönsakspuréer nedfrysta i isfack för att på så vis enkelt kunna smuggla ner extra grönsaker i Veras mat
Med enbart fyra ingredienser plus en nypa salt så kan bakandet knappast bli enklare. Nötresterna som blir över kan man antingen använda i en müsli, gör en hummus av eller varför inte kakor
Kavla inte för tunt, det är godastom brödet är lite tjockare (sen jäser det upp något när det gräddas också)Om du inte har en kruskavel som jag använder på bilden, så kavlar du ut med vanlig kavel eller plattar till somom du skulle göra en pizzabotten
Ni minns väl hur vi gjorde puré av butternutsquash i förra veckan. Idag ska vi använda en del av purén och göra en söt och krämig pumparisotto till våra småkompisar
Om du får några plättar över så frys gärna in dem med bakplåtspapper emellan. Istället för att ge Vera pannkakor till frukost få hon plättar till mellanmål eller lunch
Det underlättar otroligt mycket omknopparna är helt torra när man börjar med själva rosen. För en mjuk knopp gör att rosen kan säcka ihopochtappaformen
lite vatten om du tycker att purén blir förtjock. Ibland får jag jobba med min blogg i lugn ochro men oftast så har jag en nyfiken snart två-åring som gärna vill vara med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.