Skånsk kalops i lergryta 4 portioner1 st 2 liters lergryta1 kg högrev1½ tsk salt2 gula lökar2 morötter10 kryddpepparkorn2-3 persiljestjälkar2 lagerblad3-4 dl vatten1 msk kinesisk sojamaizenaredningLägg grytan i blöt minst 15 minuter innan den ska användas. 2-3 persiljestjälkar. 3-4 dl vatten
Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Sätt ugnen på grill och låt köttet stå inne 10-15 minuter, det kommer att börja bubbla i svålen och låta som att du poppar popcorn i ugnen, men det är ingen fara, det är bara svålen som blir knaprig och god
Första middagen på tema husman är avklarad. Kör på full effekt i ca 10-15 min. Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad
Så, nu stänger vi Tema Husman för den här gången. 1-2 dl förvällda gula kantareller. 1-2 msk whiskey. Häll i grädde, soya, fond, whiskey och låt puttra 15-20minuter. 1-2 dl förvällda gula kantareller. 1-2 msk whiskey
)Så kan vi glädja er alla med att Ankis röst är tillbaka, den kom tillbaka så smått igår, och vi är helt övertygade om att era fina "krya på dej- hälsningar" har ett finger med i spelet
Det är fortfarande morgon men jag är ändå galet sugen på husmanskost. Är ni också sugna på husmanskost så kommer här ett recept på just köttfärslimpa i bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.