GODATANKAR.COM
GODATANKAR.COM
GODATANKAR.COM
Av någon anledning uppdateras inte mina recept här längre, men hoppa in på godatankar.com så hittar du allt!
GodaTankar

GodaTankar

  • 102 Recept
Kladdig rabarberkaka med grekisk yoghurt

Kladdig rabarberkaka med grekisk yoghurt

I dag var jag sugen på något nytt – varianter på kladdiga rabarberkakor är det gott om, men jag tycker att de ibland känns lite mastiga och väl söta
Vegetarisk grilltallrik

Vegetarisk grilltallrik

Eftersom det varit strålande sol men SVINKALLT ute så har vi inte hittat på så värst mycket spännande saker den här helgen (heller)
Vegetarisk lasagne i långpanna

Vegetarisk lasagne i långpanna

Blev himla sugen på att göra en vegetarisk lasagne efter att en av deltagarna i mästerkocken gjorde det i veckan, så det fick bli dagens projekt
Krispig broccolisallad med citron

Krispig broccolisallad med citron

I dag är det fullt VAB-läge här hemma, Filip har rätt mycket feber och det är inte mycket som den lilla herrn vill eller orkar göra
Vietnamesisk Phô

Vietnamesisk Phô

Phô (uttalas typ ”Fö”) är en vietnamisk soppa som består av en buljong, risnudlar, grönsaker och ofta biff eller kyckling
Jitterbugg

Jitterbugg

Häromdagen blev jag så galet sugen på Jitterbugg. Vet inte varför, men bara tanken på blandningen mördeg och maräng fick mig att börja dregla, så det var bara att börja baka
Aroniasylt / Aroniamarmelad

Aroniasylt / Aroniamarmelad

Jag har skrivit om det här tidigare, men aronia är verkligen kanon att göra både sylt och marmelad på
Pulled Jackfruit (eller vegansk fooled pork)

Pulled Jackfruit (eller vegansk fooled pork)

För ett tag sedan när vi var och hälsade på min bror och hans sambo i Göteborg så blev vi serverade just den här vegetariska rätten – pulled jackfruit
Snabb och enkel fisksoppa med morot och kräftost

Snabb och enkel fisksoppa med morot och kräftost

Det här är verkligen en supersnabb soppa, lovar att allt är klart på 20 minuter. Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
Äppelkladdkaka med brynt smör

Äppelkladdkaka med brynt smör

Nu är till slut alla våra äpplen på upphällningen. Tycker ändå jag har tagit tillvara på så mycket som vi har plats för – med tanke på begränsad yta i frysen framförallt, men lite äpplen finns det ändå och då kom det här receptet till
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Nu i sommar har jag haft en hang-up på baba ganoush, vet inte exakt vart den kom ifrån men plötsligt fanns den där
Äppelmos och äppelsaft

Äppelmos och äppelsaft

Förra helgen gjorde jag på nytt en stor laddning äppelsaft, men den här gången tog jag bort kärnhuset först så jag kunde göra mos med
Minipizza med plock

Minipizza med plock

En kväll i veckan var i själva hemma med Filip, jag och maken. Ingen av oss hade lust att göra nån direkt mat i värmen, men äta bör man ju ändå
Rabarberkaka med marängtäcke

Rabarberkaka med marängtäcke

För första gången på länge så fick jag ett sug att göra lite nya maträtter den här helgen, och ett av resultaten blev den här mjuka kakan
Sydostasiatisk jordnötssås

Sydostasiatisk jordnötssås

Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk. Jag tycker den blir lite tam, eller den smakar i alla fall aldrig riktigt så mycket som jag vill att en jordnötssås ska smaka
Öppna kroppkakor på 10 minuter

Öppna kroppkakor på 10 minuter

Jag älskar kroppkakor, sältan ihop med en fyllig och lite stabbig potatisbulle och syrliga lingon är absolut comfort food för mig
Mango curd

Mango curd

Det här blir liksom solsken i en burk. Helt perfekt att äta till scones eller ha som mellanlager i en påsktårta – eller födelsedagstårta som jag tänker använda den till
Kärleksmums <3

Kärleksmums <3

Det känns som det här är det mest frekvent postade receptet i dag på Alla Hjärtans Dag, men det är ju en sån där riktig klassiker som nästan alla gillar
Citron- och mangofromage

Citron- och mangofromage

Glöm nu alla pulvervarianter ni ätit, det här är äkta vara och blir en lätt, fräsch och fluffig dessert