Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Risottomedsparris, sojabönor & räkor. Tänk på att risotton måste småputtra lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Garnera med färsk basilika och servera risottonmed den frästa sparrisen (och eventuellt kött). Risotto enligt basreceptet med parmesan på slutet tycker jag är väldigt krämigt och gott, men det här
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Lägg sparris, fänkål och räkor runt ena halvan av tallriken och toppa med lite plockad fänkålsdill. Riv osten och blanda den med potatis, gräslök, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.