Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Grymt god risotto. Servera medparmaskinka, ruccola och rostade pinjenötter. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i grovriven parmesanost
Risottomed sparris, sojabönor & räkor. Tänk på att risotton måste småputtra lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Gärna med lock. Ta upp sparrisen och kyl den i kallt vatten. Servera gärna med ett gott bröd. Arrangera och fördela skinkan och mozzarellan i skivor på tallrikarna eller på ett stort fat
En äkta risotto på avorioris ska lagas under lång tid ochmed mycket kärlek ( läs parmesanost). Ljuvlig risotto som smälter i munnen  Har du varit på en italiensk restaurang och fått in en risotto som är så ljuvlig att den bara smälter i munnen
Servera risottonmed några knoppar per portion och ringla över gremolatan. Strö över parmesan och lägg i en klick smör och rör runt, så blir risotton krämig och trevlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.