Smält chokladenoch doppa bollarna i, toppa med något gott. Jag toppade mina med frystorkade hallon vilket passade väldigt bra till tyckte jag, men andra har toppat med hackade pistagenötter eller flingsalt till exempel
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladenoch mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit chokladoch byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Lägg i en form som du först har smort kanterna med kokosolja och eller så plattar du ut degen på ett smörpapper på en plåt
Hacka chokladenoch blanda med lätt smulade kokoschips och mandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Här kommer nyttigt recept till glutenfri mjuk kaka med banan, mörk chokladoch vallmo. Idag vill jag bjuda er på mycket god mjuk kaka med banan, citron, och vallmo
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganacheoch hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Råsirapen är helt ljuvlig, mörk, tjock, aromatisk ochmed smak av lite bränd kola. Om du vill kan du marinera dem i rom eller likör, som jag gjorde med den kladdkaka jag tävlade med i Kladdkake SM för några år sedan
Saftiga och fina saffranslängder med en oemotståndlig fyllning av mandelmassa och vit choklad. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.