salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 0,5 msk rökt paprikapulver. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Hacka lök ochpaprikaoch tillsätt det till köttet. Mättande och god, och väldigt viktväktarvänlig. För det är inte lätt att hålla vikten när man driver en blogg med mat och bak inriktning
Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg
Köper det när jag vill ha något riktigt gott, både här i Turkiet och hemma i Sverige. Lammen får gå ute och beta sin naturliga föda på ängarna hela sommaren
Skär paprikan i bitar och lägg i skålen till matberedaren och mixa med crème fraiche och chili. Dela, kärna ur och rosta paprikorna på grillen eller högt under grillelementet i ugnen tills skalet blir svart
Och det blev det kanske också fast en varm grekisk sallad kan man väll säga. Lammkött är i säsong just nu och jag har redan hittat en rostbiff till nästa helg
Blanda oliv- ochpaprikahacket. Till dessa fyllda kycklinglårfiléer med grillad paprikaoch oliver passar ett medelfylligt och fruktig rödvin bra i glasen
Min man hade köpt lammgrytbitar hos Sandströms, och tillsammans med aubergine, squash, gul lök, paprika, rödvin och kryddor bildade de en gryta som inte påminde det minsta om de tunga, mustiga varianter som vi ätit under hösten och vintern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.