Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en med kolasåsenringlad på toppen. Blandariset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Ris à lamalta ur boken Bakglädje och LCHF. Vad jag har saknat ris à lamalta till jul. Blandaris, vispgrädde, mjölk, kanelstång och vaniljpulver/vaniljstång i en kastrull
Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden ochblanda sedan med gröten. Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. 2 dl grötris
Blanda i risgrynsgröten, socker och vaniljsocker. Jag hade risgrynsgröt över och ville dessutom testa Sojatoos vispbara risgrädde (hittade den på Goodstore på Söder i Stockholm)
Servera risalamaltan i portionsskålar till var och en med kolasåsenringlad på toppen. Blandariset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Den här Risálamaltan kan du verkligen njuta av med gott samvete. ) Jag gjorde två versioner, en med råris i och en "low carb"-variant med keso istället för ris
I alla fall tidigare, det känns faktiskt inte som att Ris à laMalta är lika vanligt numera. Blanda saft, vatten och potatismjöl kallt i en stor kastrull
Men Olivia däremot älskar ris à lamaltaoch hade önskat det till efterrätt i år. Men jag gjorde det enkelt för mig och använde färdigköpt risgrynsgrötoch fick, trots det, godkänt av alla barnen
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a laMalta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.