Tjockarevben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjockarevbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Tjockarevben från gris är ju helt fantastiskt gott och då det är mycket kött på dem finns det bra möjligheter att späcka dem med olika delikatesser från fantasins värld
Jag ligger lite efter med bloggandet, denna rätt åt vi precis innan jul för att min kära Hustru ville ha tjockarevben och var rädd att dessa skulle saknas på släktens julbord
Har du dessa revben, så behöver du bara ett gäng kalla öl och en öl med servetter. Jag är ur fas med matbloggandet, trött på att skriva långa blogginlägg
Hacka lök och vitlök till såsen och fräs det tillsammans med kryddorna i smöret. Grovhacka mandel och katrinplommon och tillsätt dem tillsammans med sesam- och pumpafrön
Det blev en riktigt god och mustig gryta med massa tillbehör. Jag lät mig inspireras av Afrika och Mellanöstern med alla deras goda kryddor som vi ofta förknippar med julen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.