Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 700 g rimmad oxbringa 150 g morötter ½ purjolök 1 röd chili 3 lagerblad Potatismos: 1 kg potatis 2 dl Arla® mjölk 50 g Arla® Svenskt Smör salt ½ krm cayennepeppar Sallad: 150 g morötter 125 g sockerärter ½ dl gari, inlagd ingefära 1 tsk sesamolja salt och peppar Sås: 2 dl Arla Köket® smetana 1 msk wasabipasta salt
Rimmadoxbringa. Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Koka upp och skumma med en slev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Lägg sedan fisken i såsen med hjälp av en hålslev. Servera med kokt potatis och grönsaker. Gnid in torsken med saltet och lått den rimma ca 2 timmar eller gärna över natten. Låt såsen koka ca 5 minuter och red ev med maizena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.