Rimmad fläsklägg är en både god och billig del på grisen. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
En mild och god maträtt som uppskattades av både barnen och oss vuxna. jättelitevitpeppar. några droppar olivolja med citronsmak el olivolja + några droppar färskpressad citron
Igårgick årets första Bondens egen marknad av stapeln. Jag hade stämt träff med min svärdotter Karins mamma Cecilia som lovat visamig hur hon lägger insina gurkor
Skölj och skivagurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivornai en djup tallrik. Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna
Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlageni en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sigi vattnet
Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Och krondill. Inlagdgurka. Ja, kräftsäsongen är här och dillkronor används i massor men de där gurkorna, har du egentligenriktigt bra koll på vad du ska använda dem till
Inte så värst otippat skulle väl jag säga då rödkål är Marcos bästa grönsak och sidfläsk (pancetta) är bra att ha till allt, man ska alltid ha en biti frysen enligt Marco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.