Riddarspel och en klassisk husmansrätt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers)
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1-2 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • 400 g blandfärs eller fläskfärs
  • 1- 1 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1 ägg Sätt ugnen på 175 grader Ta bort yttre bladen på kålen och skär bort stocken på kålhuvudet. Skär resten av kålen i tärningar. Bryn på medelvärme i smör i stekpanna eller stekgryta beroende på mängd. Passa noga och rör ofta så att inga kålbitar blir brända. Häll på vatten och låt eftersteka i ett par minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.