1 ägg
Sätt ugnen på 175 grader Ta bort yttre bladen på kålen och skär bort stocken på kålhuvudet. Skär resten av kålen i tärningar. Bryn på medelvärme i smör i stekpanna eller stekgryta beroende på mängd. Passa noga och rör ofta så att inga kålbitar blir brända. Häll på vatten och låt eftersteka i ett par minuter.
Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Jag blev bjuden på restaurang av mannenochäven om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från enmenyoch sedan bara bli serverad
Man kan anpassa innehållet i pajen efter eget smak och tycke. Både matpaj och dessertpaj. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Och glad påsk of course. Kanske baka en tårta eller två. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går ochden blev verkligen tok-god
Enligt dotterns önskemål blir det museum, lunch ”ute” och glass – en härlig fredag med andra ord. Grillning, chokladbak och dessert för att nämna något
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter. Kaviar- och purjolöksgratäng. En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med
Med dessa smoothies får du ny energioch blir en piggelin. Både gojibär och nyponskal är rika på C-vitamin och antioxidanter och dessutom fyllda med härliga smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.