Skala potatisenoch skär den i skivor. Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. 1muskotnöt, riven. 1prästost, riven, mager. 14 person(er) Ingredienser 750 g potatis, Asterix 4 dl mjölk 1 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald 1 krm muskotnöt, riven 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 dl prästost, riven, mager1. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min. Grädda potatisgratängen mitt i ugnen ca 20 min, eller tills potatisen är mjuk
Kombinationen ägg, silloch avocado är helt enkeltslåendeoch SÅ otroligt gott. Efter en skön långpromenad i solskenoch skogsgrönska smakade det super med en härligt fräsch lunch
Det blev en god start på Påskafton med triss i lax och par i sill. Menden kan vara kul att uppleva både gravad, rökt och marinerad lax på enoch samma gång
Jag blev bjuden på restaurang av mannenochäven om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från enmenyoch sedan bara bli serverad
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. Jag slängde ihop denna pestorätt när Zack hade en kompis över, kompisen tog tre portioner
Oj, så gott och pinsamt enkelt att fixa ihop det här var. Gillar du pesto genovese. Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Kanske baka en tårta eller två. Och glad påsk of course. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går ochden blev verkligen tok-god
Enligt dotterns önskemål blir det museum, lunch ”ute” och glass – en härlig fredag med andra ord. Grillning, chokladbak och dessert för att nämna något
Pressa ner vitlöksklyftor och blanda med riven ingefära och röd curry pasta. Detta lärde jag mig när vi backpackade i Thailand i två månader och jag gick på matlagningskurs där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.