Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
Och extra kul att få äta med händerna. Lägg i revben, lök, vitlök och morot i Crock-Pot. Slutklämmen med en glaze och griljering i ugn ger både krispig och fin yta och underbar, ännu godare smak
Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fyll på med vatten så det knappt täcker. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Rör ihop honung och olivolja med riven ingefära, pressad vitlök, kanel, sambal oelek och malda nejlikor
Gårdagen gick dock snabbare än vanligt eftersom vi var iväg på en liten utflykt till Kosta Outlet där vi både intog lunch, shoppade lite och avslutade med en fika innan vi körde tillbaka igen
Gnid in kambenen med grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. Vänd några gånger under tiden. Blanda ingredienserna till glazen och pensla benen på båda sidor
Jag körde med paprikakrydda, färsk salvia, svartpeppar, salt, soya och worcestershiresås. Igår blev det ett stycke tjocka revbenspjäll och surkål till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.