David Cheng har rötter i Japan och man får följa med honom runt i på olika restauranger - både i Japan och USA - och dessutom får man en inblick i hur han och hans kollegor tänker kring mat
En vegetarisk ramen. Här är ett enkelt recept på vegetarisk ramen. Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Ramen med kyckling4 port1 paket Santa Maria Ramen Noodles2 msk olja4 st kycklingfiléer, gärna med skinnsalt och peppar efter smak1 liter kycklingbuljong (2 buljongtärningar, 1 liter vatten)8 st Santa Maria Lemon Grass2 vitlöksklyftor4 salladslökar2 pak Choi, salladshuvud1 msk Santa Maria Rice Vinegar2 msk Santa Maria Tamari Dark Soy1 färsk röd chili5 kvistar koriander1. 1 paket Santa Maria Ramen Noodles
Där finns många restauranger som bara serverar ramen - en snabb och värmande lunch. De enda ingredienser som måste finnas med är nudlar och en god buljong - det är buljongen som är hemligheten
Vegansk ramen med svamp- och ingefärsbuljong. Vi får se om jag gör något åt mina fantasier, men så länge kan jag åtminstone bjucka på ett ramenrecept som jag satte ihop i veckan
Igår lagade jag och Emma ramen, alltså den trendiga nudelsoppan. Efter 2-3 minuter kan du därför tillsätta 100-125g nudlar så dessa blir klara samtidigt som svampen. 2-3 minuter kan du därför tillsätta. 100-125g nudlar så dessa blir klara samtidigt som svampen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.