Igår hade jag ju över familjen och närmaste släkten på en liten födelsedagsbrunch. Så trevligt. Jag har ju haft lite fullt upp och varenda helg har varit fullbokad med aktiviteter så nu tog jag vara på denna röda dag mitt i veckan och bjöd in till ett lite annorlunda födelsedagsfika
De andra slängde sig in i en tuff UNO-match medan de väntade på maten. Min svåger cyklade från Surahammar till Västerås på lite kringelekrokvägar som resulterade i ett träningspass på dryga 6 mil. Hade nog räckt till 4-6 personer med lite gott bröd som lunch. Jag vann 120 kr och Ebba 60kr , storvinsten uteblev även denna gången
Höstens alla matradio-snack på Soundcloud. I Sverige är det över 10 % av befolkningen som är vegetarianer eller veganer, men en väldigt mycket större andel (40-50 %) anger i olika undersökningar (Källa. När man väljer vad man ska käka till frukost så är det absolut viktigaste att det är gott (46 % svarar mycket viktigt, och 52 % svarar generellt att smaken är viktigast när de väljer mat överlag) och minst att det är bra för miljön (23 % svarar inte alls viktigt, och bara 7 % väljer mat främst på grund av detta. Scrambled Tofu 2-3 portioner. Om du inte har en jättejättefast tofu från början, så öppna förpackningen och lägg tofun i press mellan två nedtygda tallrikar invirad i hushållspapper i ca 30-60 minuter först. Vita bönor i tomatsås, 2-3 portioner. Häll ner resten av ingredienserna, plus bönor och spad i stekpannan och koka i 5-10 minuter tills du får en såsig konsistens utan att bönorna kokar sönder. 1-2 Valfria vegokorvar per person
(jag tog hälften av sockret nu o sedan hälften under gräddning, lite pö om pö) Lägg upp på smord plåt o grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min. (jag tog hälften av sockret nu o sedan hälften under gräddning, lite pö om pö) Lägg upp på smord plåt o grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min Tag ut långpannan minst 3 gånger o blanda runt
Rolfs kök är en klassisk svensk restaurang som ligger på Tegnérgatan. Jag och Kevin valde två varmrätter som vi delade på, ena var såklart oxkinden med tryffel- och potatispuré och den andra var konfiterad fläsksida från Rocklunda gård med vitkål, ölkokt lök & rostad vitlök
3 dl vetemjöl (tog mest fk-dinkelmjöl). I lördags gjorde vi smarrig frukost (eller brunch blev det snarare) bestående av amerikanska pannkakor med diverse tillbehör
---. 2015-12-24, 22. En brunch. Den här dagen blev så himla mysig. Några vänner kom över för en brunch och jag lät verkligen kreativiteten flöda vad gäller innehållet haha
Så det blev vegansk overnight oats med blåbär, vanilj, chiafrön och rostade pekannötter, glutenfritt bröd på durra- och bovetemjöl, pocherade ägg, frukt med kokosblomsocker och lime, kaffe, pålägg och avokado och Jessica hade med sig några glutenfria frallor och rödbetsjuice med ingefära
I usually prefer a dairy free option to yoghurt such as coconut yoghurt or soy yoghurt – or more correct -my stomach prefer a dairy free option, so that’s what I’ll have most of the time
Vår familjs tur att bjuda gänget på brunch. Det blev en fiskgryta som grund och sen tog man själv av tillbehören, gös, lax, pilgrimsmussla, räkor, musslor, krutonger och citrusaioli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.