Servera med en klick kvarg eller keso, hackade nötter samt mer bär och skuren frukt. I ett par dagar nu har jag som en del av min frukost ätit en riktigt nyttig och god mugcake med tillhörande topping
Mixa till ett mos och servera till nystekta plättar eller kanske en god gröt. Helgfrukostar är någonting jag lärt mig ta tillvara på efter så många år av jobb med ob
Bröa med glutenfritt ströbröd, mandelmjöl eller kokosflingor. Den är supersaftig och supergod, och ingen av alla dem som smakat den har kunnat ana att den är glutenfri
Visst är det fantastiskt när man kan äta samma sak till frukost, mellanmål och dessert. Den här frukost-mellanmåls-desserten är både nyttig och god, dessutom kan du variera den med olika bär så den behöver inte smaka likadant varje gång
De passar antingen till frukosteller som ett större mellanmål. Ta ut och lägg på tallrik, servera med vispad yogurt/kvarg/keso med lite bär eller annat du gillar
Mackor gillar alla vare sig till frukosteller mellanmål. Dessa kan man få i form av goda mackor som består av hembakat fullkornsbröd, skivade tomater eller nyttig avokado, bästa recept
Toppa med honung, jordnötssmör eller hemmagjord nyponsoppa. Det är raw (jag skriver raw, för rå låter så trist) bovetegröt - ett perfekt glutenfritt alternativ till havregrynsgröten, och minst lika gott - om inte godare
Det är helt enkelt Frias glutenfria formbröd som jag skurit bort kanterna på. Stryk ut fyllningen som kommer på kanterna och dekorera med purjolök eller gurkskivor
Höstboostningen fortsätter med olika grötar och smoothies till frukost. ½ liten Kravbanan3 färska, urkärnade dadlar1 msk nyponpulver av hela nyponet1 msk färskpressad ingefärssaft (finriv färsk ingefära och krama ur saften med händerna)½ msk torkade linfrögroddar1 tsk rå kakao2 - 2½ dl kokosvatten - gärna smaksatt från Paulùns eller Dr MartensMixa ihop allt till en slät och krämig smoothie och häll upp i fint glas
Jag föreställer mig att det också skulle vara gott med någon ansjoviscrème eller böcklingpasta. Du kan i stort sett använda vilken sorts tapenade, röra eller pesto du vill
Den där första kakan hade jag vunnit pris med i tidningen Land, och den var inte glutenfri. I den här äppelkakevarianten samsas mascarpone med hirsmannagryn/hirsflingor och lite kalamaniscurd, som är en slags citrusfrukt, och resultatet blir en tät, saftig lite kompakt äppelkaka som nästan känns lite mazarinartad och som smakar fantastiskt till en klick lättvisåpad grädde eller hemgjord vaniljsås
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Servera den med någon alternativgrädde eller mjölkfri vaniljsås eller glass. Tål du inte havregrädde kan du byta till alldeles vanlig grädde eller någon annan alternativgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.