Ibland känner jag verkligen hur jag bara vill "städa" kroppen från allt skräp man får i sig. Torkat vetegräs innehåller mycket fler näringsämnen än fullkornsvete och är dessutomglutenfritt
Sparris känns som ett måste på en vårbuffé även om den svenska ännu inte har kommit till butikerna, men jag hittar fina gröna knippen med spansk ekologisk sparris
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Som jag sagt förut, jag gör det för sällan och ofta gör jag samma gamla recept som alltid. Brantevikssillen och appelsinsillen står alltid på mitt julbord men det här året har experimentlustan tagit över
Jo, att efter cupcakes och macaroner är det dags att utse en ny trendig småkaka. Det var Marcel Proust som uppmärksammade denna lilla skönhet i sitt verk På spaning efter den tid som flytt
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute i butikerna och trädgårdslanden. Koka upp under omrörning och låt koka någon minut tills den tjocknat
Vispa de hela äggen + stevia sötströ luftigt med en elvisp i ett par minuter. Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Har f o m i år instiftat en egen kulinarisk utmaning. Jag gick helt enkelt ut och skördade några granskott, skalade en pepparrot, skivade en lök, kokade en lag och la in en femminuterssill
Den går även alldeles utmärkt att ha som matlåda då smakerna nästan är ännu bättre dagen efter. Ska man laga en riktig gulasch så bör den minst få stå och puttra ett par timmar, medan denna soppa är klar på en halvtimme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.