Möjligen kan du vända hela lädret en gång och torka den sista timmen med undersidan upp. Ni som redan har läst det här inlägget, har koll på att jag fick göra pizza i en stekpanna igår, för att ugnen var upptagen
I dag har vi överträffat oss själva, jag, lilla B och stora F. Vi har gjort praliner, griljerat skinkor (en kalkon och en vegan), bakat vörtbröd, gjort seitan (vegan"kött"), bakat cheesecake
Vi tycker förstås att vegetariskt kan man äta varje dag, hela året runt. Men vårt absolut mest populära recept när det kommer till de vegetariska är det som handlar om hur du gör pizza med svartkål, potatis och parmesan
Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit. Tillagar man hel laxsida i ugn så blir det något helt annat, läckrare och snyggare
Jag lagar ofta (som bekant) stora portioner mat för att sedan få slippa laga mat i några dagar. Köpte en stor hel kyckling som vi ugnsstekte till middag
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka
Tillsätt vattnet och låt det hela sjuda upp. Låt det hela precis bara sjuda upp. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig
DAGENS RECEPT 15-03-22. OSTFYLLD KÖTTFÄRS I FORM. Eftersom den här färsen gräddas i form i ugnen kan den göras ganska lös och blir därigenom både saftig och god
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
I veckan som var fick min lergyta komma fram ur gömmorna. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt. Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.