100 gram
nudlar Matfett 100 gram kålrot, grovriven 1 stor morot, grovriven 1 stor gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, krossade 2 msk mörk soya 0,5 liter vatten Salt och peppar
1. Sätt
igång en kastrull med lättsaltat vatten inför nudelkoket
Fräs köttstrimmel ochlök på medelvärme tills köttet är genomstekt ochlöken har mjuknat. Värm samma stekpanna med lite smör och fräs wokgrönsakerna på medelvärme tills de är genomstekta
Skala och tärna rotsakerna, strimla vitkålen fint, skala och tunnskiva vitlöken. Den här helt veganska soppan medrotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel
Hacka lökenoch skiva champinjonerna. Det var en vegetarisk variant fylld med grönsaker, svamp, pesto, fetaost och soltorkade tomater vilket är en underbar kombination
Skala och finhacka vitlökochlök. Fräs lök/vitlök lätt under omrörning någon minut. Den här tiden på året är det ju extra lätt att laga vegetariskt, när grönsaksdiskarna och torgstånden fullständigt svämmar över av härliga rotfrukteroch grönsaker av alla de slag
Lägg paprika ochpurjolök i soppan tillsammans medvitlökskross, soya, sambal oelek, röd currypasta. Strimla purjolöken, kärna ur paprikan och skär den i tunna längder
Måndag igen, ochdärmed självklart ett nytt vegetariskt recept. Smaklig vegetarisk måndag. Den här gången får det bli jättegoda savoykåldolmar med fyllning av quinoa, blandad svamp, lökochvitlök, ochmed en härlig kryddblandning som har det talande namnet Himalayas höjder (vad den innehåller ser du på bilden)
Tillsätt då vitlökskrossoch låt fräsa på medelvärme under omrörning. Häll över soya, vatten, juice och nudlar till stekpannan, rör om och sätt på ett lock över stekpannan och låt puttra på medelvärme så länge som nudlarna behöver koka enligt förpackningens anvisningar
Fräs paprikatärningar och morotsriv tillsammans med lite olja. För en tid sedan, var jag på ett matevent med en Facebookgrupp som kallas Matlådegruppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.