200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något). Tillsätt detta efter första jäsningen1 tsk salt 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 200 g smör, rumstempererat (om osaltat öka mängden salt i receptet något)
Arbeta in resterande mängd mjölmix lite i taget - degen ska vara lite klibbig, men hanterbar. Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma. Varje år försöker man hitta det perfekta receptet på lussebullar, men jag har aldrig lyckats hitta något som jag verkligen fastnar för
För ett par helger sedan gjorde jag saffransbröd som jag la upp på bloggen (), idag tidig eftermiddag bakade mamma riktiga lussekatter enligt vårat traditionella recept
Dela i små bitar och baka ut till lussekatter. Dela i små bitar och baka ut till lussekatter. 15-16 dl vetemjöl. Grädda i mitten av ugnen cirka 6-8 minuter. Grädda i mitten av ugnen cirka 6-8 minuter. 15-16 dl vetemjöl
Vill du också tjuvstarta julbaket så kommer mitt recept här. ) LCHF lussebullar/lussekatter. 5 st ägg2 tsk bakpulver1 dl sukrin1 dl grädde50 gram smält smör1 dl kokosnötsmjöl3-4 msk. 3-4 msk
Sedan tidigare har jag ett recept på lussekatter, men det här är mycket bättre om du frågar mig. I receptet har jag utgått från Brunkebergs bageri, men det var alldeles för mycket mjöl, vilket jag alltså har korrigerat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.