Jag ville servera den på gafflar, och istället för fula plastgafflar som bryts i sönder eller träditon som smakar just trä, köpte jag ett gäng mindre nysilvergafflar på eBay och Etsy
Jag brukar göra den lite olika varje gång beroende på vad jag har i kylskåpet, idag använde jag till exempel grädde och fryst spenat men här kommer ett enkelt och jättegott recept som jag provade fram tidigare i höstas
Jättegott och superenkelt att tillaga. Blanda resterande ingredienser och pensla på laxen. Servera tillsammans med en god sås alternativt röra samt rotfrukter och en fräsch sallad
Det här är ett recept som ursprungligen kommer från Philadelphia, men jag har gjort några ändringar i själva tillvägagångssättet och därför skrivit receptet med mina egna ord
Vi har ett komplicerat förhållande lax och jag. All ugnsbakad laxfilé under lundaåren har satt sina spår, så numera föredrar jag lax rå, gravad och kallrökt
Under tiden, hacka löken och stek den tillsammans med baconen och kantarellerna i en stekpanna. Lax med Ädelostsås och kantarellerRecept för 4 personer4 st portionsfiléer lax4 dl Grädde300 g Ädelost½ paket philadelphiaost naturell1 Röd Lök1 Paket Tärnad Bacon300 g Färska KantarellerSalt och pepparHäll ner grädden i en kastrull och smula ner ädelosten och tillsätt philadelphiaosten låt den koka upp och ha i lite salt och peppar efter smak. Lägg laxen i en ugnfastform och in i ugnen på 200c i ca 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.