Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas. 1 schalottenlök 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar. 1 msk matfett 2 dl rödvin 4 dl vatten ½ msk balsamvinäger 4 msk-1 dl sky från ugnsbakad/stek kött eller 4 msk koncentrerad kalvfond 1 msk vetemjöl + lite vatten Salt och peppar
=) Här kommer recept. ENKEL SVAMPSÅS. Hittade receptet på Kokaihop. Hittade receptet på Kokaihop. Stick in en termometer i den tjockaste delen när köttet tinat efter 3-4 timmar. Låt köttet ligga i lagen i 4-5 timmar, ta sen upp steken och torka av med hushållspapper. 1-2 vitlöksklyftor. 1-2 dl riven ost. 10-15 min till fin färg. Stek svampen i smör tills vätskan kokat in, gärna minst 10-15 min. Rör om och låt sjuda runt 10-15 min igen. Lägg det hårdfrusna köttet i en form och sätt in nere i ugnen på 75 grader Stick in en termometer i den tjockaste delen när köttet tinat efter 3-4 timmar
Idag fick vi fikabesök på eftermiddagen och då bjöd vi på nybakad äppelkaka med toscatäcke. 3-5 röda äpplen (beroende på storlek). 3-5 röda äpplen (beroende på storlek)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.