En enkel kaka med barnsligt inslag i form av nonstop. kan det vara något. Gjorde dessa till personalfikat i veckan men passar utmärkt på barnkalaset också
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Så här den 1a maj så är det tradition att äta munkar och dricka mjöd (sima) i Finland. Eftersom det är min andra 1a maj i Helsingfors så tyckte jag det var dags att vara del av traditionen
God regnig morgon på er alla. Känns som att det är perfekt väder för att baka i helgen, vi får se. ). Man kan ju undra varför i hela friden jag inte bakat mums mums innan
Receptet på dessa kakorna kommer från min moster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. De blir så där härligt sega och konstigt nog aldrig särskilt långvariga i mitt kylskåp
Ja, vi hade tänkt att det skulle bli lite personligt i vårt kök idag, det är nämligen det som är temat för månadens sötsak i bloggen "Söta saker" Det är fritt att tolka det hur man vill, men vi behövde inte fundera särskilt mycket på vad vi skulle bidra med denna månaden, vi valde direkt att baka Ullas pepparkakor
Dessa kakor är smått beroendeframkallande, och passar nog er som är svaga för ballerinakex. Om man inte är ett fan av nutella kan man använda kakdegen till att göra enkla citron- och vallmokakor
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Jag tycker väldigt mycket om vaniljkräm. Förut bakade jag vaniljbullar ganska ofta och de var supergoda nybakade men jag tyckte inte att de gick så bra att frysa