Tills dess, håll till godo med Birgittas bästa, alltså mina bästa. Ikväll startar Hela Sverige bakar 2016 och precis som tidigare år är det tolv amatörbagare som kommer slåss om titeln bästa hemmabagaren och precis som vanligt är det Birgitta och Johan som är expertjury och kommer utse vem som värd den åtråvärda titeln och precis som vanligt kommer Tilde vara den som leder programmet och peppar och stöttar deltagarna när de blir stressade och tappar fotfästet en smula. 1-2 st äpplen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 20-24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter,. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. 1 dl raps- eller matolja
min egen nisch - husmanskost med det lilla extra. Kanske handlar det om att jag har svårt att hantera stress och press, kanske är det en effekt av att jag inte känner mig så särskilt innovativ och slipad när det kommer till att skapa spännande rätter med det lilla extra
Det bästa veckoreceptet går vidare till final där totalt fem bidrag duellerar mot tv-kockens recept. Tv-kocken Anders Levén har skapat en “originalrulle” som ni snart får ta del av här på Salt&Peppar
mer exakt hallon- och kakaofluff med goda ekologiska garneringar. Hallon- och kakaofluff. De har skrivit om de som de anser vara Sveriges 12 bästa matbloggare och där är jag med. 1-2 portioner. ca 1-2 msk laktosfri hallonkvarg (kan uteslutas men jag tycker det är godare). 1-2 portioner
Porchetta - ja, har blivit en midsommartradition för oss och våra goda vänner P och K. Jag och min man har här efter bästa förmåga försökt beskriva hur just vi bar oss åt, och det skadar nog inte att vara två, om man inte har rutin på att binda ihop köttstycken
Då har vi kommit till den tredje veckofinalen av “Sverigesbästa tunnbrödsrulle”. Här kommer veckans tre bidrag och vinnaren får ni veta senare i veckan
Äppelträd behöver klippas för att må bra, och det är extra lämpligt nu i januari/februari. Skreitorsk Ninon med champagne, friterat fiskskinn, lantostbakad potatis, ärtpuré & rökt fläskHusmor Lisa är med i Norskt Sjömansråds tävling för att skapa Sverigesbästaskrei-recept
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.