Ratatouille, detta franska ihopkok till grönsaksröra, presenteras ofta som sidorätt till kött och fisk, men klarar sig allt finfint medbönor eller linser
Smaka av med salt. Fräs löken i hälften av oljan mjuk på medelvärme ca 10 minuter under omrörning. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter medratatouille
Slå på de krossade tomaterna och 2 msk med strimlad basilika och låt allt puttra tio minuter. Täck stekpannan med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 40 minuter
Man kan hitta cassoulet (en gryta medbönor, grönsaker och kött) men snarare i södra Frankrike. Tvärtemot sitt namn har den maträtten ingenting att göra med det bretonska köket
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Häll tomatpuré i botten på en rund ungsform eller en ugnsform med runda hörn. Vi har gjort den vanliga grytliknade versionen på ratatouille några gånger
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Funkade utmärkt med vanlig pasta, men var ännu godare när jag hade tortellini och serranoskinka till
Smaka av med salt och peppar. 1Stek löken och vitlöken i olivolja i en vid kastrull, lägg i paprikan, zucchinin och auberginen och fräs allt i rikligt med olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.