Lägg upp dem i grupper på en plåt eller i separata skålar och ställ åt sidan tills vidare. Ta de skivade grönsakerna och lägg dem i en cirkel tills hela stekpannan är täckt
Varför gör jag inte den här klassiska franska grönsaksröran oftare. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Jag lagade denna mycket goda ratatouille härom dagen och har nu ätit den tre dagar i rad. Kan också tänka mig att denna grönsaksröra skulle vara mycket god i en lasagne
Servera ratatouillen med gremolata och smetana. Skala och hacka lök och vitlök. 11 lagerblad. 11 burk krossade tomater à 400 g. 11 dl hackad bladpersilja. 12 dl Arla Köket® smetana. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 aubergine, ca 275 g 1 zucchini, ca 200g 1 röd paprika 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 1 lagerblad 1 rosmarinkvist 1 burk krossade tomater à 400 g 2½ dl grönsaksbuljong Gremolata. 1 dl hackad bladpersilja 2 hackade vitlöksklyftor rivet skal av 1 citron 2 dl Arla Köket® smetanaSkär aubergine, zucchini och paprika i bitar. 1Blanda samman ingredienserna till gremolatan
Lagade en rejäl form med ratatouille häromdagen. Långdragen läkning då diskarna är inblandade och med hans jobb kan han ju inte återgå som vanlig med att bära och lyfta förrän allt verkligen är läkt
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.