Grädda mitt i ugnen 10–12 min, ät sedan minst en omedelbart tillsammans med ett glas kall mjölk. 200 g mjukt smör1 dl strösocker4½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker
500 g rabarber i bitar1 ekologisk citron, saften500 g syltsocker2 msk färska lavendelblommor. Blanda allt utom blommor i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter
Grädda mitt i ugnen 10–12 min, ät sedan minst en omedelbart tillsammans med ett glas kall mjölk. 200 g mjukt smör1 dl strösocker4½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker
500 g rabarber i bitar1 ekologisk citron, saften500 g syltsocker2 msk färska lavendelblommor. Blanda allt utom blommor i en gryta och koka under omrörning i 4 minuter
Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
Skär stjälkarna i små bitar och blanda dem med citronsaft och socker. Så gör du ljuvligaste sommardrycken Rabarbersylt med kardemumma Ingredienser Rabarbersylt med kardemumma 1/2 kg rabarber saft av 1 citron 6 dl socker 1 msk kardemummakärnor Gör så här Ansa och skölj rabarbern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.