Fick besök idag och eftersom jag fortfarande inte hämtat mig från mastodont operationen för tre veckor sen fick de bli något smidigt. Rabarberpaj!
Annars försöker jag ta promenader varje dag, de är inte så värst långa men gör gott ändå. Börjar att kunna gå mer rakt också, även om det stramar massor. Men snart så springer man väl något lopp eller så :)
Hade rabarber i frysen från förra året, så slängde snabbt ihop en paj, en sån där cookiepaj. Mycket gott! Hemmasnickrad vaniljsås funkar till det ;)
500 gr
rabarber
3/4 dl
muscovadosocker
1 msk
maizena
Blanda runt med sockret.
Knyt ihop;
75 grovhackade
pecannötter
100 gr
mjukt smör
1 dl
muscovadosocker
1 tsk
bakpulver
Nypa salt
2 dl
mjöl
Lägg över rabarbern.
175 grader
varmluft i 20 minuter Vaniljsås:
3 äggulor
1/2 dl socker
1/2 tsk
vaniljkorn ekologiska
Vispas till en luftig och vit konsistens.
3 dl
grädde vispas.
Blandas med ägget.
Godaste vaniljsåsen ever...
Imorgon väntas det regn, vilket var väldigt länge sen, flera månader sen...
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Knäckig rabarberpaj6-8 portioner500 g rabarber150 g smör1/2 dl sirap1 dl grädde2 dl mjöl2,5 dl havregryn1 tsk bakpulver2 dl sockerSätt ugnen på 175 grader
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Recept på rabarberpaj finns det närmre en miljon känns det som. En annan favorit är rabarberpaj med jordgubbar och lite vit choklad täckt av ett knäckigt täcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.