Strimla köttet. Skala och strimla palsternackorna. Dela svampen i bitar. Kärna ur och skär äpplet i bitar. Stek kött och palsternackor i smör några minuter i en stor stekpanna
Hetta upp lite smör eller margarin i en liten kastrull. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Det här är alltså ytterligare en söndagsmiddag som jag själv inte lagat. I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset
Man tager vad man haver. Ja, det var den helgen det. Helgen gick snabbt som vanligt men vilken helg vi har haft, jätteskönt väder, jobb i trädgården varvat med matlagning och båttur
favorit i repris sedan åttiotalet ett recept från Veckorevyn. Lövbiffsauté med tagliatelle400 gr strimlad lövbiff100 gr skivade champinjoner2 pressade vitlöksklyftor2 tsk soja3 dl matlagningsgrädde1 msk fransk senap1 tsk timjanBryn lövbiffen och champinjonerna häll över sojan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.