Rödvinssås
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st schalottenlökar
  • 12 msk smör
  • 12 msk strösocker
  • 16 dl rött matlagningsvin
  • 12 st kalvbuljongtärningar eller  2 st köttbuljongtärningar
  • 16 dl vatten
  • 16 st vitpepparkorn
  • 12 st lagerblad
  • 11 krm svartpeppar
  • 10.5 tsk salt
  • 12 tsk majsstärkelse
  • 12 tsk soja
  • 14 st schalottenlökar 2 msk smör 2 msk strösocker 6 dl rött matlagningsvin 2 st kalvbuljongtärningar eller  2 st köttbuljongtärningar 6 dl vatten 6 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 krm svartpeppar 0.5 tsk salt 2 tsk majsstärkelse 2 tsk soja
  • 14 st schalottenlökar
  • 12 msk smör 2 msk strösocker
  • 16 dl rött matlagningsvin 2 st kalvbuljongtärningar eller  2 st köttbuljongtärningar 6 dl vatten 6 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 krm svartpeppar 0.5 tsk salt
  • 12 tsk majsstärkelse
  • 12 tsk sojaSkala och finhacka löken. 4 st schalottenlökar Hackad schalottenlök. Lägg smör, socker och den hackade löken i en kastrull. Låt fräsa några minuter tills löken är blank och fin. 2 msk smör 2 msk strösocker Smör, socker, hackad lök. Smöret har smält. Löken är genomskinlig och har stekt klart. Häll på rödvin. Tillsätt buljongtärning, vatten, vitpepparkorn, lagerblad, svartpeppar och salt. 6 dl rött matlagningsvin 2 st kalvbuljongtärningar eller  2 st köttbuljongtärningar 6 dl vatten 6 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 1 krm svartpeppar 0.5 tsk salt Tillsätt vätska och smaksättning. Låt koka upp. Sänk värmen och låt småkoka tills ca en tredjedel av vätskan återstår. (Om du gör en sats av receptet ska det alltså vara ungefär 4 dl kvar.) Detta tar ca 20-30 minuter. Låt koka. Häll såsen genom en sil till en annan kastrull för att få bort löken, lagerbladen och pepparkornen. (Släng inte det du silat bort, se sista steget.) Sila rödvinssåsen. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner i såsen. 2 tsk majsstärkelse Redningen. Redning vispas ner i såsen. Låt koka upp. Smaka av med soja. Nu är rödvinssåsen klar! 2 tsk soja Rödvinssåsen klar. Servera gärna rödvinssåsen med den bortsilade löken vid sidan av, det är riktigt gott! (Ta dock bort lagerblad och vitpepparkornen.) Den bortsilade löken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.