Putsa oxkinderna och blanda dem sedan med rödvinet, mirepoixen och örterna. Oxkinder. Har man inte tid att marinera kan man med gott resultat steka på köttet och sjuda det direkt utan föregående marinering
Italiensk salamimed peppar, Körsbärstomater och Brieost…. Pajen serverades till en blandsallad med balsamicodressing samt en röra på creme fraiche och örter
Förutom vår standard quiche lorraine, som Axel prompt ska ha, så bjöds det också på en paj fylld med brieost, salami och tomater hämtat från bloggen Matplatsen
Det blev en medsalami och fetaost - en schlagerpaj. Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform)
Putsa av senor från oxkinderna, värm upp rapsoljan i tryckkokaren alt stekgrytan. Köttet skall när det är färdigt ”falla isär” , om man använder stekgryta kan man behöva späda med vatten då och då
Krydda med peppar och salt och lägg över i en gryta. Servera gärna med en god gratäng. Låt puttra i ca 1 ½ timme vänd efter halva tiden och red av skyn med maizenaredning
Var försiktig med salt då både salami och ost ger sälta. Helgen närmar sig med stormsteg så därför tyckte jag det skulle passa extra bra med ett "helgrecept" idag
Hade en underbar vecka med solsken, skidåkning och mysiga kvällar. Nog om ursäkter, självklart tänkte jag tipsa om en supergod matpaj bestående av brieost och salami
Lägg de på en plåt med bakplåts papper. Skiva salami korven i så tunna skivor som möjligt. Grädda i ugnen på 125 grader tills de blir torra och knapriga
Rödvinsbrässerad oxkindmed smörig. Märkligt, egentligen, med tanke på hur jag annars väljer kött. Detta var faktiskt första gången vi själva tillagat oxkind
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.