Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Själv tycker jag att det är minst lika gott med blomkålspuré som med potatismos, men den åsikten delar inte Amanda, så därför gjorde jag halva formen med vardera
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. ) Vi bjöd på 3 olika pajer. 6 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 250 g smör 3 msk vatten Fyllning. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. Tryck eller kavla ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. Grädda mitt i ugenen 20-30 min tills pajen fått fin färg. 43. 3 msk vatten. 3 vitlöksklyftor. 2 förpackningar krossade tomater
Vänd filéerna först i mjölet, sedan äggvispet. Panerad rödspätta (ca 4 potioner). 3. Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida. Panerad rödspätta (ca 4 potioner)
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 3. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Fördela purjolöken på rödspättan och rulla ihop. Så enkelt och så gott, rödspätta fylld med stekt purjolök och en sås gjord på matlagningsgrädde och fiskfond över
Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.