Koka skockorna och servera medcitronsmöroch ett gott bröd. Det smör som blir över kan du förvara i frysen och använda senare, kanske till fisk eller kött som grillats
Dra av bladet från skockan, doppa i citronsmöretoch skrapa av fruktköttet från bladet med tänderna. Skär bort roten och lägg skockorna i grytan med kokande vatten
Bind fast en citronskiva i botten på varje kronärtskockamed steksnöre. Vill man vara noggrann så kan man ta bort de där trådarna, och om man vill snygga till dem även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Till exempelvis nykokt kronärtskocka. Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar. Vitvinssås med spenat. salt och nymalen vitpeppar. Pensla rödingen med rapsolja och krydda med salt och peppar
PS Att kronärtskocka dessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin som främjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Rödingfilé. Mixa såsen med stavmixer och smaka av med citronsaft, cayennepeppar och salt. Häll i grädde och crème fraiche och värm tills det precis börjar koka
Strö över lite kanderade skal med hjälp av en gaffel och ringla över en aning av sockerlagen. Han blandar smaker på ett sätt jag aldrig varit med om förut
Ochmed våren kommer primörerna. Färsk sparris med tryffelhollandais. Utanför mitt fönster är det en grön vägg av träd som just spruckit ut och parken här nedanför är helt fantastiskt lummig
Grillen är förhoppningsvis redan tänd så gör ett litet paket med spån och lägg på kolbädden. Låt kolbädden vara täckt av sot så att inte värmen blir så direkt, stäng locket och få igång en rejäl rök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.