500 g
färska rödbetor rivna på det fina på ett rivjärn
1 liten
rödlök också den riven på det fina
1/2 tsk
nymortlad svartpeppar
1 tsk
örtsalt
4 msk
kikärtsmjöl
3-4 msk
potatismjöl
1 rund
kakform som du kan lägga ner rödbetsblandningen i och pressa till en rund liten biff. Funkar jättebra med ett falafeljärn om du får tag på ett. Vi gjorde biffarna ca 1cm tjocka
Fläskfilé med ugnsrostade småpotatis och fikon och trattkantarellsås, mmm inte helt fel. Ännu finns det trattkantareller i affären, kanske i skogen med för den delen, vad vet jag
Jag gjorde rödbetsbiffar till middag som serverades med avokado, tomat, majs och salladsblad med ringlad balsamicosås, citronpeppar, flingsalt och smulad fetaost + keso och skivor av kiwi
Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
Rödbetsbiffar. Mixa dem till en slät kräm och blanda med ägg, majsstärkelse ochkryddor. Rödbetsbiffar. Blanda dem med kikärtskrämen och forma till små biffar
Rör i ägg och mjöl och krydda med salt och peppar. Mosa osten med lite av crème fraichen. Blanda med resten av crème fraichen, rosmarin, honung, salt och peppar
Medan biffarna steks kan du smälta smöret i en kastrull på medelhög värme. Jag provade hans recept på rödbetsbiffar och stuvade morötter och blev riktigt nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.