50 g Arla® Svenskt Smör. Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispat bryntsmör. 50 g Arla® Svenskt Smör rivet skal och saft av ¼ citron 2 msk Arla Köket® crème fraiche knäckebröd
· En näve hackade mandlar. mitt våffelrecept från förra året, med vispad grädde och vichyvatten i smeten, ger de sprödaste och frasigaste våfflor jag ätit
Tillsätt den till det smälta smöret och låt stå och puttra på medelvärme tills smöret och pepparroten fått en fin ljusbrun färg, rör då och då och passa noga så att det inte bränns
Skär rödbetorna i klyftor och fördela över sillen. Skeda smöret över sillen och garnera med gräslök. Servera med potatis, äggklyftor och gärna bröd och ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.