På den fina bloggen Frostrosor hittade jag ett recept på rödvinbärssaftmedvanilj. Röd vinbärssylt. Jag hade inget konserveringsmedel i saften, men då bör man inte förvara den för länge i kyl, utan bara ha en liten mängd framme och frysa resten
Rödvinbärssaftmedvanilj. Man kan säkert också använda vaniljstång och koka med saften om man vill. Till hösten/vintern kan man värma saften om man vill och så får man en god, varm dryck att värma sig med
Mosa bären mot grytans kant med en slev eller liknande. Rödavinbärssaft (recept från 'Vår kokbok'). I helgen plockade jag av våra vinbär från vår spaljerade röda vinbärsbuske, som växer i bakkanten av vårt ena trädgårdsland
)Jag älskar saft gjord i saftmaja, men när jag hade min vinbärsdag så fick jag så pass lite röda vinbär över så att det var smidigare att göra saft på det här sättet med min nya saft/bär-sil, som Isak byggde ihop åt mig
Är två burkar, den ena medröd curry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
Gjorde en sallad till med, roccolasallad, paprika, tomater, gurka och fetaost. Igår använde jag mig av kycklingben, till den röda currykycklingen i kokosmjölk
Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.