En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Jag åt den med rött ris men annat ris, quinoa, dinkel eller couscous fungerar också bra
Blanda med sojan. Rör om ordentligt i burken med kokosgrädde. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och fisksås
Låt grytan puttra i ungefär en kvart och koka under tiden riset. Den här grytanmed tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Grytamedröda linser, sötpotatis och saffran. Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött
Rödris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. Börja med att tvätta riset noga. Jag serverade denna goding med friterad kyckling och en härligt ugnsbakad ratatouille
Gryta. Låt riset svettas i oljan i en kastrull tillsammans med kryddorna. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alla grönsakerna tillsammans på medelvärme
Med ljuset kommer salladssuget och denna kycklingsallad med rött ris (som för övrigt är min favorit), päron, getost, tranbär och valnötter skulle inte sitta fel nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.