Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Muurikka – maten & kärleken… Norrlandskebab med nybakat, mjukt tunnbröd och renskav. Här puttrar älggrytan med lök, morötter, vatten, fond och tranbärsjuice
Jag serverar kokt potatis, inlagda rödbetor, inlagd gurka och ett bröd att bryta till. Ett kraftigt rödvin eller öl passar utmärkt för den som så önskar
Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
Idag gjorde maken en supergod älggryta som jag måste få dela med mig av här. Älggryta med grädde. Återigen måse jag få säga hur lyckligt lottad jag är som är gift med en jägare som gör att jag har frysen full med älgkött
Jag bakade även ett supergott ljust rostbröd från boken "Baka matbröd med lchf". Länge sen jag la upp nå recept nu men här kommer en riktigt god älggryta
Servera med kokt potatis och röd vinbärsgelé. Skär köttet i tärningar och bryn det. Lägg över i tryckkokaren, tillsätt vatten och köttbuljontärning, soya
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.