God Mat

God Mat

Gryta med kokos och röd curry

Gryta med kokos och röd curry

fläskkarré eller lårfilé av kyckling. 1ljus soja. 1finriven ingefära. 1krossat citrongräs. 1röd curry. 1vitlök, pressad
Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , bit eller färdigskurna grytbitar 80 gram sardeller , i olja 150 gram rökt sidfläsk , i tärningar utan svål 1 msk smör , och rapsolja 200 gram palsternacka(or) , skuren i grova bitar 200 gram steklökar , hela 5 dl rött vin 1 msk kalvfond , utspädd i 2 dl vatten 7 dl krossade tomater 20 gram vitlök(ar) , finhackad 3 st lagerblad 1 msk rosmarin 1 msk timjan 250 gram skogschampinjoner , i delar 1 odefinierad salt 1 msk maizena , Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten Köp receptet
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Moussaka

Moussaka

3 msk tomatpuré. Till köttfärssåsen500-600 g nöt- eller lammfärs 1 msk smör och/eller olivolja 2 gula lökar, hackade 1-3 vitlöksklyftor, efter smak 0,5 tsk sambal oelek eller annan chili 1 tsk spiskummin 1 msk oregano 1-2 tsk paprikapulver Buljongpulver eller fond till lagom sälta (i nödfall salt) 3 msk tomatpuré 1-2 dl vatten
Mustig köttgryta med potatismos

Mustig köttgryta med potatismos

Ansa högreven från eventuellt segt och senor och skär den till bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om
Sojamarinerad Oxfilé

Sojamarinerad Oxfilé

En rätt med asiatisk touch. 4 personer. 8 hg oxfilé. 1/2 kg rotselleri. 1 ask med krasse. 1 kruka koriander. Creme Fraiche
Kålpudding

Kålpudding

Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta. 4 portion. 1st vitkålshuvud
Leif Mannerströms Kalops

Leif Mannerströms Kalops

Ingredienser 2 kg nötkött , högrev eller bringa 2 st gul lök(ar) 2 st morot 1 smör , till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 st kryddpeppar , 15 st hela korn 5 st kryddnejlika(or) , hela 2 msk ansjovisspad 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 1 potatis(ar) , kokta 1 st rödbetor , inlagda Köp receptet
Köttfärsbiffar med rödbetor

Köttfärsbiffar med rödbetor

2½ dl Kelda® matlagningsgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 350 g nötfärs 1 vitlöksklyfta 150 g rödbetor 1 dl hackad färsk persilja 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk kinesisk soja 350 g zucchini 250 g frysta haricots verts 1 burk kikärter à 400 g 50 g Apetina® vitost
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Salta och peppra leverskivorna. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Förbered de tillbehör som kokt potatis och grönsaker du vill ha till. Stek bacon knaprigt i två omgångar i en stekpanna
Nyttigare schnitzel

Nyttigare schnitzel

Ett nyttigt bröd att servera på julbordet, med god smak av russin och valnötter. InformationOm företagetVanliga frågorKöpvillkorKundtjänstMina sidorBli affiliateKundklubbPrenumerationPresentkortArtiklarOm vitapost
Renskavsgryta med kantareller!

Renskavsgryta med kantareller!

Så ut och plocka kantareller och frys in perfekt att ta fram och göra goda grytor eller en kantarell macka
Portabella med lammfärs

Portabella med lammfärs

Enkel och god förrätt med mycket smak. Ingredienser4 portabellasvampar. 300 gram lammfärs. 1 gul lök finhackad

Smörstekta kantareller på krispig rösti

1. Rensa kantarellerna. Skala och riv potatisen, krama sedan ur så mycket vätska du kan ur den. Blanda potatisen med ägget och smaka av med salt och peppar
Kantarellsås med konjak

Kantarellsås med konjak

Den här varianten av kantarellsås var minst lika god som min vanliga variant, men den var något krångligare att göra