Rågbröd med muscovadosirap
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 timme Stek i 175 ºC i cirka 1 timme Servera med sallad och en bit gott bröd.
  • 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 ºC i cirka 90 minuter Mixa mjöl, sesamfrö, vaniljsocker och smör till smulor. Tillsätt sirap och mixa ihop till en boll. Tillsätt choklad och bär och arbeta in i degen. Forma degen till en rulle. Rulla in degen i plastfolie och låt vila i kylen cirka 1 timme Sätt ugnen på 175 °C och skär cirka 1 cm tjocka skivor av degrullen. Lägg på plåt och grädda cirka 10 minuter Låt svalna på plåten.
  • 3-4 minuter Häll i sirap och mjölk och ge det ett uppkok. Ta kastrullen från värmen och häll i kaffet. Sila bort kryddorna och fördela drycken i 4 stora koppar eller glas. Vill du lyxa till det lite extra lägger du en klick grädde i varje kopp/glas och ringlar lite muscovadosirap på grädden.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.