Målet var att bjuda några vänner på en rejäl lördagslunch med stek, rödvinssås och ett potatismos. Så efter en sväng på stan på lördagens förmiddag, med inhandlande av grönsaker, rotsaker och vin, var det dags att traska hemåt till lägenheten
Han band ihop rådjurssteken, saltade och pepprade, brynde den runt om i en stekpanna för att få fin yta på den, och satte sedan in den i ugnen med en köttermometer instucken
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Gnid in steken med kryddblandningen i köttet och lägg i dubbla palstpåsar i en bunke i kylen. Låt steken kallna skär tunna skivor och ät au naturelle eller med någon god ost
Lakritskryddad rådjursstekmed gräddsås, vitlöksfrästa kastanjechampinjoner och rostade rotfrukterHär är det en riktig söndagsklassiker som fått en modern touch med lite lakrits i såsen
Igår kväll kändes det som att det var dags att avnjuta rådjurssteken. Det blev väldigt bra kombination med den nyligen inhandlade honungen från Tennesse
Grovstöt enbär i en mortel och smula ner lagerblad och blanda med timjan, salt och peppar. Stek morötterna och löken lätt och krydda med salt och peppar
Koka upp såsen ubder omrörning och smaka av med saltoch peppar. Enbär ger en smak av vilt. (För den som ej har tillgång till viltkött)Krossa enbären och smörfräs dem
en stor skål med gröna salladsblad. Till servering en stor skål med gröna salladsblad. 2 kg rådjursstek. 2 kg rådjursstek 8 klyfta vitlök, skalade och halverade på längden 2 kvist rosmarin 8 enbär, grovkrossade olivolja salt peppar 1 kg mjölig potatis, skalad och skivad i ca 1/2 cm tjocka skivor 2 gula lökar, skalade och skivade 2 klyfta vitlök, skalade och skivade 2 kvist timjan 3 lagerblad 0,5 msk strösocker 3 dl ljus viltfågelfond 1 dl vitt vin 33 cl ljus öl salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.