Prio

  • 63 Recept

Rödspätta Anglaise

Rensa och skölj spättorna, dra av skinnet på översidan. Finhacka rödbetor och lök. Fräs först löken i lite smör, tillsätt rödbetorna och kaprisen och låt allt fräsa ett par minuter
Pasta med strimlad lövbiff

Pasta med strimlad lövbiff

Tycker ni om lövbiff, gorgonzola och dijonsenap. Då lovar jag att ni kommer gilla detta recept. Härlig krämig smakrik sås och toppad med lite grovriven parmesanost blir det riktigt mumsigt, mmmm

Helstekt fläskfilé med whiskysås

1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor. Bryn köttet runtom i smör, salta och peppra rejält. Placera köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer mitt i en av filéerna
Fläskfilé Provencale

Fläskfilé Provencale

Jag dammade av kokboken med ”Smart Vardag med Amir & Viktväktarna” och fann detta recept. Attans vad gott det var
Fläskfilépanna

Fläskfilépanna

Putsa och skiva köttet och bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök
Stekt röding med äppelpytt

Stekt röding med äppelpytt

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Äkta blinier

Äkta blinier

 . Enligt Minnas farmor, som jag anser vara lite av en expert på det här med blinier, får det bara kallas blinier om de steks i en äkta blinistekpanna
Chutney av äpplen och aprikoser

Chutney av äpplen och aprikoser

Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme

Rådjursstek med enbärssås

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in steken med salt och kryddor. Placera den i en långpanna och stick in en köttermometer mitt i den tjockaste delen av köttet
Marockansk lammfärsgryta

Marockansk lammfärsgryta

Det här receptet har jag testlagat för ICA Buffé och det var en riktig höjdare. Jag kan verkligen inte påstå att vi är några storätare av lamm här hemma, men lammfärs var en bra början
Linguine bolognese-högrevsbolognese

Linguine bolognese-högrevsbolognese

Detta är en favorit i familjen, högrevsbolognese med pasta och maaaaaassor med parmesan. I tryckkokaren tillagas den på 75 minuter, jämfört med ca 4 timmar i vanlig kastrull