Antingen lägger ni den i en skål, som vi har gjort här, och sticker ner en bit rostat bröd eller så serverar ni röran på brödbiten, hursomhaver så smakar det precis lika gott
Hejhej. På mitt julbord, får dengravade laxen en given plats. Julborden står som spön i backen och jag tänkte tipsa, i god tid, om några goda julrecept som kommer finnas på mitt julbord
Du gör den lätt och den är så mycket godare än de färdiggravade skivor som ligger i kyldisken. Häll bort spadet och skrapa bort dill och peppar när laxen är klar, därefter kan du förvara den i kylen i en ny plastpåse
rejält med hackad dill. Fjälla laxsidan och torka den, men skölj den inte. Vänd den ett par gånger. Ställ den sedan övertäckt i kyl i 2 dygn. 1 kg färsk lax, mellanbiten 1 dl strösocker 0,5 dl salt 1,5 msk krossad vitpeppar rejält med hackad dill
Dela laxen på mitten och lägg ihop den med köttsidorna mot varandra. Frys laxen i ett dygn. Låt laxen halvtina och skär bort benet men låt skinnet vara kvar
Torka laxen ren och skär den i tunna skivor. Låt den rinna av och spara 600 g till laxpuddingen. 1. Fördela salt, socker, peppar och dillstjälkar runt om laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.