Quornfylld aubergine
DN
DN
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 Skala auberginerna randiga med potatisskalare. Skär auberginerna i halvor på längden.
 Gröp ur fruktköttet med en liten kniv och sked. Spara det
 urgröpta fruktköttet till fyllningen.2. Lägg auberginehalvorna i en ugnssäker form. Pensla dem med olja och tillaga mitt i ugnen, ca 15 min.3. Fyllningen: Skala och finhacka löken. Hacka det urgröpta
fruktköttet från auberginen.4. Fräs löken i olja, ca 3 min.
 Rör i auberginehacket och fräs under omrörning, ca 5 min.
 Rör i quornfärs, smulade buljongtärningar, vatten, tomatpuré, pressad vitlök och kryddor. Småkoka ca 5 min, rör om då och då. Fyll färsen i auberginehalvorna. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 min.5. Servera auberginehalvorna med yoghurt och sallad.Näring/portion: Ca 520 kcal, 23 g fett, 21 g protein, 49 g kolhydrater

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.