Ärtpesto har jag lagt upp recept på för flera år sedan och en variant är med bland övriga mjölkfria såser i min bok ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten, mjölk och socker”
Igår kom Beni på idén att göra en ärtpestomed örter till torsken som vi skulle äta. Så glad att Beni kom på idén med denna för den blev direkt en storfavorit för mig
Vanlig pesto med basilika är ju verkligen jättegott och enkelt att göra själv. Den här ärtpeston gjorde jag häromdagen och serverade till torsk, riktigt god och så här gör du
Det här är den variant jag själv komponerade ihop och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Jag har länge varit ett stort fan av pesto och när jag i somras fick smaka på ärtpesto kände jag att det verkligen var något jag måste prova mig på själv
Den här gången åt jag ärtpeston tillsammans med lax, ägg, kokta morötter och den fräscha salladen. Och samma tillbehör äter jag av också idag till min lunch med lax och annat
Mixa ärtor, vitlöksklyftor, parmesan med en stavmixer. Smaka av med salt & peppar. Måste tipsa om ett gott tillbehör till pasta, fisk, kyckling eller grillat - Ärtpesto
Annars är ärtpeston särkerligen god på crostini, på bruschetta med ärtskott och mozzarella, till färskpotatis och rökt skinka, till risotton med zucchini och bondbönor att lägga som en brunne
Ta upp och lägg i en skål, pressa i vitlöksklyftan och smaksätt med salt och peppar. Servera med nykokt pasta och god skinka samt strö gärna över lite hela solrosfrön eller ännu bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.