Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Mixa getosten med färskost, honung salt och cayennepeppar. Lägg upp betorna på tallrikar, klicka lite getostkräm emellan och strö över kapris och krutonger
När vi nu är färdiga med förberedelserna så tänkte vi kika in om här i vårt virtuella kök och tipsa er om en middag som även den andas en smula höst, för kål hör väl hösten till om nåt
hamburgerbröd/potatis, kokta rödbetor, sallad, skivad saltgurka, tomaterFinriv de råa rödbetorna, gärna med plasthandskar på om du inte vill vara rödlila om händerna för evig tid
Det här goda receptet på quinoasallad med kyckling, rostade rödbetor ochgetostkräm var ett av dom. Min kollega Kerstin delar flera intressen med mig, bland annat mat och pyssel
Blanda lite mer än hälften av limesaften med olivolja, avokado, chili, salladslök och koriander. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar. De tycker också att det är ganska onödigt med kallt kött
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfilé och till köttet hade vi en potatisgratäng
Blanda chèvre, färskost, honung och peppar och klicka över rödbetorna. Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Jag har också varierat mig genom att inte ta dijonsenap utan välja en olja med ingefärs- och citronsmak (från A L'Oliviers), det blev en helt annan sallad - nästan ännu godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.