(Eller så använder du ett superpraktiskt mackjärn som gör att det går supersnabbt att fixa maten men efteråt blir det en massa jobba med att rengöra mackjärnet
4 skivor kokt eller rökt kalkon eller skinka. 14 skivor kokt eller rökt kalkon eller skinka 2 tortillabröd salt och peppar 1 mozzarellaost (skivor av mild hårdost funkar också)Skiva mozzarella (eller hyvla skivor av hårdosten om du använder det)
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Rör samman philadelphiaost med riven ost, räkor och majs. Bred oströran över två vetetortillor, lämna ca 1 cm från kanten fri och täck med de andra tortillorna. 500 g räkor med skal
Lägg på varm stekpanna och fyll på med massa ingredienser. Krydda generöst med taco mixen. Lägg på andra tortilla och stek på båda sidorna i ca 3 minuter på medium värme
På med riven ost och lägg på ett bröd som lock. Servera med sallad, sås och gärna avokado. Fest på rest. Supersmidig lunch att göra när man har tacorester från fredagsmyset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.