Varje år när jag gör min skinka tänker jag på hur god den ska bli i pytt i pannan. Pytt i panna-dags. Självklart älskar jag de första skinkmackorna, men när man börjar återgå till det rökta skinkpålägget och fortfarande har julskinka kvar vet man att det är dags
Detta recept påpytt med sötpotatis och zucchini är gott till kyckling som på bilden men även som en vegetarisk rätt med stekt ägg eller grillad halloumi som proteinkällor
Som extra piff på min Norrlandspytt, tog jag några skivor Västerbottenssmör. Pytt med vilda smaker. Inte mycket längre tid för tillagning än den frysta påpåse, men så otroligt mycket godare och nyttigare
Hetta sedan upp smöret och stek allt på medelvärme tills pytten blir mjuk. Svamppytt. Tänk på att låta palsternacksbitarna vara lite större då de blir mjuka fortare än potatisen
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.