Det är något väldigt ursprungligt socialt det där med att äta från samma skål eller fat. Jag blev väldigt inspirerad av maten där och det var väldigt trevligt att få ettstort fat att dela på
Lägg över degen i en oljad plastlåtamed lock. Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Jag toppademedPaulúns kakao- och hallongranola samt mer agavesirap förresten. Jag har flera bloggkollegor som har hyllat chiapudding nu ett tag och förra veckan var jag tvungen att testa
Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köptpå Åhléns
Så krångligt om det hade varit copyrightpåmatrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget pådetta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.